پرش به محتوا
امروز: چهارشنبه، ۱۳ آبان ۱۴۰۵

راههایی برای زیباترشدن شهرمان

کد خبر: ۱۶۱۷۱ بازدید: ۱,۰۳۸
راههایی برای زیباترشدن شهرمان

به گزارش صدای سراب, داوود روشنی طی یادداشتی با عنوان” راههایی برای زیباترشدن شهرمان” نوشت:

زیبایی شهر یکی از ملزومات اجتناب ناپذیر شهرهای امروزی بوده و هرچه روند ماشینی شدن در شهرها رو به فزونی می گذارد ضرورت وجود زیبائی در شهر برای همه، خصوصاً شهروندان آن ، بیشتر احساس می شود. بطور کلی تمامی عناصر کالبدی و فیزیکی حاضر در شهر در زیبائی آن نقش داشته و به صورت یک سیکل زنده با هم در ارتباط می باشند ساختمانهای شهر به همراه مشخصات فنی و معماری آنها، گذرها و کوچه ها، پارکها و فضای سبز، پیاده روها، خودروهای عمومی و شخصی و صدها مورد دیگر به همراه سایر کاربریهای موجود در شهر از شاخص های مهم و تأثیرگذار در زیبا جلوه دادن شهر بوده وناهماهنگی بین هر کدام از موارد مذکور می تواند تأثیر قابل توجهی در نازیبا جلوه دادن شهر داشته باشد.
از آنجا که رابطه معناداری بین تغییر و تحولات اقتصادی – فرهنگی و به کارگیری هنر در عرصه زندگی شخصی و جمعی انسانها وجود دارد و با توجه به اینکه زیبایی تاثیرات زیادی بر شئونات مختلف زندگی بشر می گذارد، طبیعی است که در زندگی روزمره از زیباسازی محیط پیرامونی به عنوان یک امر لازم و مهم یاد شود و زیباسازی را یک ضرورت بدانیم.

از آنجایی که محله‌ها و بافت‌های یک شهر از امکانات و عوامل رشد مساوی در طول زمان برخوردار نبوده‌اند، تفاوت‌های آشکاری در سیمای شهرها دیده می‌شود. در حالی که شهر سالم و توسعه‌یافته، شهری است که در حین رشد، توسعه و‌ایجاد فضاهای جدید، ارتباط منطقی و منسجمی بین آن فضاها برقرار نموده و یکپارچگی و هویت شهر را حفظ و تقویت نماید.

هر بی نظمی که هر یک از مدیران و ادرات شهری بوجودآورند یا باعث آن باشند، توسط مردم و به شیوه‌های دیگری تکرار می‌شود. چگونه می‌شود از مغازه ای کوچک انتظار داشت معبر عمومی شهر را اشغال ننماید، در حالیکه بزرگترین ادارات شهر در مقابل چشمانش این کار را انجام می‌دهند؟ چگونه می‌توان از مسافران انتظار داشت نظافت و پاکیزگی شهرمان را حفظ کنند، در حالیکه از بدو ورود به شهر نازیباترین تصاویر را بر هر تابلو و میدانی می‌بینند؟

متاسفانه در طول سال های گذشته تغییرات چندانی در امر زیبا سازی شهرمان سراب صورت نگرفته طوری که اگر اجدادمان از زیر خاک زنده شوند تحول خاصی از شهر سراب نخواهند دید بجز تغییرات جزئی.
شهرداری ها به عنوان یکی از ارکان مهم و تأثیر گذار درمدیریت شهری، نقش مثمرثمر و تعیین کننده ای را می توانند در امر زیباسازی شهر ایفاء نموده و بخشی از معضلات و ناهماهنگی موجود در امر داشتن چشم انداز زیبای شهری را مرتفع سازند.
چند ماهی میشود که شهرداری سراب به فکر زیبا سازی و سازمان دهی شهر افتاده است. و جای امیدواری است که بتوان با برنامه های مطالعه شده و تعیین چشم انداز روشن شهر گام موثر در زیباسازی شهر بردارد.
زیبایی یک شهر می تواند تصویر یک شهر برای مسافرانی که به صورت گذرا از شهر عبور می کنند باشد و حتی باعث توقف موقت مسافران برای دقایقی باشد که این امر زمینه ساز توسعه، پیشرفت، شناخت فرهنگ و آداب و رسوم آن شهر باشد.

اما راه حل های پیشنهادی برای نهادینه کردن زیبایی شهر:

۱- مشارکت دادن مردم در زیباسازی شهری.

۲- جامعه از آموزش های لازم برای یک زندگی شهروندی موفق برخوردار باشند.
۳- آگاهی مردم از نقش زیبا سازی شهرها و تاثیرات روانی آن بر جسم و روان.
۴- استفاده از هویت و نمادهای شهر برای ایجاد زیبایی.
۵- تدوین برنامه جامع برای زیباسازی شهر(در دوره زمانی معین) توسط دستگاه های اجرائی.

داشتن شهری زیبا و محیطی سالم حق فرزندان ماست که اکنون از ما تنها توقع تصمیم‌گیری درست را دارند. فراموش نکنیم که ما شهرمان را از پدرانمان به ارث نبرده ایم بلکه آن را از فرزندانمان قرض گرفته‌ایم.

دیدگاه‌ها (۷)

  1. كاسيو

    همیشه وقتی بحث انتخابات میاد آنهایی که شهر خود را نمی شناختند وقتی تصمیم به نامزدی میگیرند به فکر زیبا سازی و…. میفتند وبه قول خودشان احساس تکلیف میکنند اما غافل از اینکه مردم ما آگاه است در آن مدت گذشته کجا بودند تکلیف در هرکجا وهر شغلی که باشی برای شهر خود انجام دادنی است

  2. عموحیدر

    سلام
    یکی از راههای زیباکردن
    زیبا کردن راههاست عمو

    مسئولین یه دور پیاده
    یه دورم با ماشین کوچه پس کوچه های شوراخانا و لاله قوبارو بگردن
    فعلا عمو
    از نظرات سازنده عمو حیدر بهره ببرید
    شهر مدینه فاضله گردندندیییییییییییی

    1. ناشناس

      اگه پیاده رو هارو با طلا تزیین هم کنن اما خیابان ها و جنبه ی عمومی و مرکز شهر زیباسازی نشه بازهم نمیشه کدینه فاضله داشت و شما فقط از یه بعد میبینین و اظهار نظر میکنین.
      اگر من نوعی نیز در این سایت نظراتم را مودبانه و با رعایت احترام بیان کنم باعث میشه سایت های سراب نیز زیبایی بیشتری پیدا میکنند

  3. سرابي

    دوستان عزیز به نظر بنده یکی از عمده دلیل نبود زیبای شهر سراب در طی سالها نبود فرهنگ مشارکت مردمی درحفظ زیبای شهر بوده که به ذکر آن اشاره میکنم.اگر سری به شهرهای بزرگ ویا شهرهای در حد وقواره سراب توجه کرده باشد.اکثرا ساخت وسازها بعد از اتمام پروژه چه مسکونی ویت اداری همراه با نماکاری چ سنگ مرمر ویا آجرهای ٣سانتی همراه است.شاید تعدادی دلیل نبود نما کاری وفقر نماکاری در سراب را مشکل اقتصادی عنوان کنند.ولی من شخصا هزاران واحد مسکونی در سراب را سراغ دارم که صاحب إن از نظر وضعیت مالی در شرایط قابل قبولی هستند.ولی حس واحساس زیبای سازی در آنها احساس نمیشود.به نظر من. باید شهردار محترم سراب با تحت فشار قرار دادن اینگونه افراد مجبور به نماکاری نماید.وبدون نماکاری پایان کار را تحویل ندهد. ودومی هم ساخت وسازهای. پروژه بدون در نظر گرفتن. زیبای نمای بیرونی ساختمان است نمونه بارز آن بانک ملی شعبه مرکز ی سراب که اصلا نما ظاهری مطلوبی ندارد.آیا بانکهای ملی سایر شهرستانها همین نما را دارند؟ سومی تا زمانی که ساخت وساز ها خیابانها در سراب در حد استاندارد مطلوب خود نباشد.همین خواهد بود.

  4. طرفدار

    مدیر محترم سایت
    با سلام گذاشتن یادداشت از آقای داود روشنی که کاندیدای مجلس در سراب است ، کار خوبی نبود … اگر مصلحت دیدید! اسامی کاندیداهای احتمالی را منتشر کنید . میزان رای ملت است یا حق

    1. modir

      اسامی ذکر شده و صدای سراب آماده درج یادداشت تمامی کاندیداهای احتمالی است. امروز و فردا هم مصاحبه ای با حاج آقا تجلایی تهیه شده که درج می گردد.

  5. محمدباقری

    انصافا سراب از لحاظ زیبایی شهری توی استانمون آخرین شهره،باید یه فکری براش کرد؛به نظر من شاید مهم ترین دلیلش وضع اقتصادی نامطلوب و مشارکت نداشتن مردم باشه و از اینا مهم تر کوتاهی مسئولین هستش

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما نمایش داده نمی‌شود. دیدگاه‌ها پس از تأیید مدیر منتشر می‌شوند.