رییس جمهوری اسبق ترکیه درگذشت
- شناسه خبر: 5477
- تاریخ و زمان ارسال: 20 اردیبهشت 1394 ساعت 11:59
- نویسنده: modir
خبرگزاری فرانسه در گزارشی به شرح زیر افزود: اورن از سال ۲۰۱۲ در بیمارستان نظامی گاتا تحت درمان قرار داشت ولی وضع جسمانی اش اخیرا رو به وخامت گذاشته و وی به کمک یک دستگاه تنقس مصنوعی زنده نگه داشته شده بود.
اورن که رییس ستاد ارتش نیز بود نام خود را به عنوان هفتمین رییس جمهوری ترکیه با وجود چنگ انداختن به قدرت از راه کودتا ثبت کرد.
دادگاهی در آنکارا در ژوئن ۲۰۱۴ ، اورن را به دلیل نقشی که در کودتا داشت به حبس ابد محکوم کرد.
پس از کودتای ۱۲ سپتامبر ، نیروهای مسلح ترکیه برای سومین بار کنترل دولت را به دست گرفت و ضمن اعلام حالت اضطراری هزاران نفر را به طور غیر قانونی بازداشت و قانون اساسی کشور را به حال تعلیق در آورد و احزاب سیاسی را تعطیل کرد و رهبران این احزاب مورد بازجویی و تعقیب قرار گرفته و زندانی شدند.
حدود چهارده هزار نفر از شهروندان ترکیه که پس از کودتا از کشور فرار کرده بودند خائن شناخته شده و از حق شهروندی محروم شدند.
خبرگزاری فرانسه در پایان افزود: پنجاه نفر عمدتا با اتهاماتی که ناشی از انگیزه های سیاسی بود در ترکیه اعدام شدند که از جمله اعدام شدگان یک پسر نوجوان ۱۶ ساله بود.

