پدافند غیر عامل نقش و جایگاه حیاتی در حفظ زیرساختها و امنیت ملی کشور دارد
- شناسه خبر: 37600
- تاریخ و زمان ارسال: 8 آبان 1395 ساعت 19:41
- نویسنده: modir

به گزارش صدای سراب, داود گرشاسبی، فرماندار شهرستان سراب در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه در شهرستان سراب گفت: موضوع پدافند غیرعامل در جهان هستی از قدمتی به اندازه تاریخ زندگی انسان برخوردار است انسان های اولیه برای در امان ماندن از خطر تهاجم حیوانات و تهدیدات به غارها پناه می بردند با پیشرفت انسان و شکل گیری زندگی شهری، احساس نیاز به امنیت نیز بیشتر شد. جوامع شهری برای ایجاد امنیت و حفاظت شهر از تهاجمات دشمنان اقدام به ساخت دژها، قلعه، حصار، خندق، دیوارها و موانع دفاع در پیرامون شهرها نمودند.
وی ادامه داد: در این راستا در طول تاریخ بشری تسلیحات تهاجمی و به تبع آن اقدامات دفاع نیز تغییر نموده است و این پیشرفت و فناوری کماکان ادامه یافته و یک مسیر اجتناب ناپذیر می باشد و تمامی ابزارهای امنیت و حفاظت به تدریج در طول تاریخ ساخته شد؛ از طرف دیگر با عنایت به خوی و طبع انسان که زیاده خواه، آزمند، حریص، خودبرتربین می باشد بحث خونریزی انسان جنگ به عنوان یک پدیده پایدار اجتماعی مورد وثوق تمام انسان ها و دانشمندان می باشد.
فرماندار سراب با اشاره به جنگ های پی در پی در طول تاریخ افزود: در طول چندهزار سال تاریخ تمدن بشر فقط ۲۸۶ سال بدون جنگ و خونریزی بوده است و کشورهای استعمارگر و قدرتمند به بهانه های مختلف موجب بروز جنگها، تخریب و غارت زیر ساختهای تولیدی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، دفاعی ، کشتار و آواره شدن انسان های بیشماری گردیده اند. به طوری که تنها در طول ۴۵ سال از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۴۵ میلادی فقط ۳ هفته بدون جنگ و خونریزی بوده است.
گرشاسبی افزود: این جنگها بر اساس مطامع و اهداف استعمارگرانه و هژمونی سلطه گرایانه بلوک غرب ادامه خواهد داشت و شروع جنگهای جدید در جبهه های جدید نیز محتمل می باشد و یکی از احتمالات بخاطر وجود دشمنان قسم خورده، جمهوری اسلامی می تواند باشد.
وی وظیفه حیاتی و خطیر در دنیای پرچالش مملو از منازعات و مناقشات مصون سازی کشور را در چند مساله مهم عنوان کرد و ادامه داد:۱٫بالا بردن قدرت بازدارندگی ۲٫ ارتقاء پایداری و آستانه مقاومت ملی ۳٫ مصون سازی و کاهش آسیب پذیری زیرساختهای حیاتی- حساس مهم ۴٫ تسهیل مدیریت بحران در برابر تهدیدات متنوع فراروی پیرامونی و فضای سرزمینی از وظایف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می باشد.
وی افزود: در راستای تحقق منویات مقام عظمای ولایت، فرماندهی محترم کل قوا ماموریت های محوله از سوی دولت جمهوری اسلامی ، ستاد کل نیروهای مسلح، به منظور برنامه ریزی مسنجم و یکپارچه در امور آموزشی، پژوهشی و اشاعه فرهنگ علمی و عملی پدافند غیرعامل را در سال ۸۳ تاسیس نمود.
فرماندار سراب با اشاره به هشت حوزه پدافند غیرعامل۱٫ زیستی،۲٫ سایبری،۳٫ مردم محور۴٫ کالبدی، ۵٫ شیمیایی، ۶، اقتصادی، ۷٫ عمومی، ۸ .پرتوی در توضیح این حوزه های تصریح کرد: پدافند غیرعامل عمومی: یعنی مقاوم سازی در برابر تهدیدات نظامی به صورت کلی و عمومی می باشد که کشور این وضعیت را دارد.
وی با اشاره به انهدام زیرساخت های یمن توسط عربستان از بین رفتن زیرساختها را چنین عنوان کرد : امروزه انهدام زیرساختهای یمن توسط عربستان یک مشکل جدی برای آنها ایجاد کرده است. از بین رفتن زیرساخت دو اثر دارد.۱ فشار آنی به کشور وارد می کند مثل قطع آب، برق و گاز ۲٫ ثاثیر اقتصادی ثانویه که این زیرساختها را باید در طول ۳۰ سال دوباره ساخت. عراقی ها پس از جنگ خودشان گفتند که ۴۰ سال از ایران عقب تر هستند امروز سوریه ۵۰ سال عقب مانده است، یعنی باید ۵۰ سال صرف بازسازی نمایند پس باید تلاش کرد اثر تهدید بر کالبد کشور را کاهش یابد.
پدافند اقتصادی: کارکردهای تامین نیازهای اساسی مردم را باید استمرار و ارتقاء می دهد تا در تحریم ها و جنگ ها این کارکرد به نحو احسن به وظایف خود عمل نماید، اقتصاد مقاومتی- اقدام و عمل
خبر از خانم شهبازی
انتهای پیام/م








