پرش به محتوا
امروز: جمعه، ۲۴ مهر ۱۴۰۵

ایران در تولید فاکتور ۹ و IVIG با پلاسمای داخلی به خودکفایی رسید

کد خبر: ۱۸۱۴ بازدید: ۲۸۹

به گزارش صدای سراب به نقل از تسنیم, علی‌اکبر پورفتح‌الله در گزارشی در خصوص دستاوردهای انتقال خون پس از انقلاب ضمن اعلام برنامه خودکفایی در صنعت پلاسما، اظهار داشت: هم اکنون به‌جز کشورهای صنعتی هیج کشور در حال توسعه‌ای دانش جمع‌آوری پلاسما با استانداردهای بین المللی برای تهیه داروهای مشتق از پلاسما را کسب نکرده است، در حالی که ایران به این توانمندی رسیده است و هم اکنون ۱۵۰هزار لیتر پلاسمای مازاد بر مصرف طی قرارداد با شرکت‌های اروپایی، به داروهای مشتق از پلاسما تبدیل می‌شود.

پورفتح‌الله افزود: طی برنامه ریزی انجام شده ظرف سه سال آینده در تأمین پلاسمای مورد نیاز برای تهیه داروهای مشتق از پلاسمای کشور، به خودکفایی می‌رسیم.

وی افزود: مجوزهای فعالیت بخش خصوصی کسب شده و امسال علاوه بر تولید ۱۵۰هزار لیتر پلاسما در سازمان انتقال خون، ۱۵۰هزار لیتر دیگر نیز در بخش خصوصی تولید شده و قرار است طی سه سال آینده این میزان به ۶۰۰هزار لیتر در سال برسد.

پورفتح‌الله گفت: به‌زودی با رسیدن به خودکفایی و دستیابی به پلاسمای مازاد بر مصرف، می‌توانیم محصولات مشتق از پلاسمای خود را که واجد استانداردهای بالای بین المللی است به کشورهای منطقه صادر کنیم زیرا هیچ یک از کشورهای منطقه خاورمیانه و مدیترانه شرقی توان تولید این محصولات را ندارند.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در تولید فاکتور ۹ و IVIG با پلاسمای داخلی به خودکفایی رسیدیم اما هنوز در تأمین آلبومین و فاکتور ۸ وابسته هستیم که به‌زودی در این زمینه نیز خودکفا خواهیم شد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما نمایش داده نمی‌شود. دیدگاه‌ها پس از تأیید مدیر منتشر می‌شوند.