به گزارش صدای سراب, حسن نبات ;
حمام جلال سراب اثری به جای مانده از دوران قاجاریه با معماری ارزشمند و با مساحتی حدود 650 متر مربع در داخل شهر بنا شده که در آن دوره به عنوان حمام عمومی شهر مورد استفاده قرار میگرفت.
این موزه از شمار موزههای مردمشناسی است و قلمرو این موزهها منطقهای و با هدف به نمایش گذاشتن نشانههای فرهنگی، سنتی و قومی و نمایانگر ارزشهای اقتصادی، اجتماعی مردم منطقه است. این نشانهها، اشیا و نمادهای مردمی هستند که آنها را به کار میگرفتند و یا بهکار میگیرند.
این موزه که نخستین موزه عشایر کشور است، در ساختمان قدیمی حمام جلال سراب اثری به جای مانده از دوران قاجاریه با معماری ارزشمند و با مساحتی حدود 650 متر مربع در داخل شهر بنا شده است. بنای موزه متعلق به دوره قاجار بوده و در این دوره به عنوان حمام عمومی شهر مورد استفاده قرار میگرفته است. اسم حمام هم برگرفته از نام مالک آن به نام «جلال» است.
حمام جلال دارای دو بخش مجزای زنانه و مردانه بوده و در هر بخش خزینهای برای تجمع آب گرم تعبیه شده بود. گرمخانه مرکزی حمام هم در محل اتاق مدیریت فعلی موزه قرار دارد.
این حمام تا سال 1372 در مالکیت بخش خصوصی بود تا اینکه در همان سال توسط شهرداری سراب تملک و جهت مرمت و تأسیس موزه عشایر در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجانشرقی قرار گرفت.
موزه عشایر آذربایجانشرقی از شمار موزههای مردمشناسی است و قلمرو این موزهها منطقهای و به نمایش گذاشتن نشانههای فرهنگی، سنتی و قومی و نمایانگر ارزشهای اقتصادی، اجتماعی و فنی مردم منطقه است. این نشانهها اشیا و نمادهای مردمی است که آنها را به کار میگرفتند و یا بهکار میگیرند.