گیاهان بهاری؛ زینت بخش سفره مردم آذربایجان و سراب در فصل بهار
- شناسه خبر: 57209
- تاریخ و زمان ارسال: 31 اردیبهشت 1399 ساعت 10:58
- بازدید : 593 views
- نویسنده: modir
به گزارش صدای سراب- نیما بدلی نوشت:
با آغاز فصل بهار کوههای این دیار رویایی ردای مخمل گونه ای از گیاهان خوش عطر بهاری را بر تن می کند و به عنوان مظهری روشن از نوزایی طبیعت رخ می نمایاند.
?گیاهان خوش عطر بهاری غذای لذیذی را برای مردم به ارمغان می آورند که استفاده خوراکی و دارویی از آنها در طول اعصار در فرهنگ کهن این دیار ریشه دوانده و با محیط زیست، آداب و سنتهای منطقه آمیخته شده است.
?سبزی های وحشی خوردنی مانند یملیک (شِنگه)، چوبان اپبیی، بوغاز تیکانی، توشلوجا (ترشک)، شیوره ن (خاکشیر)، پتک اوتی، قره خوت، داغ یونجاسی، گوبه لک (قارچ خوراکی) هستند که در دامنه ها به خصوص دامنه های ساراب و بوزقوش میتوان مشاهده کرد.
?بانوان در ایام بهار اغلب غذاهای خود را با انواع گیاهان کوهی چون آغجا باش، سوروللی، قازایاغی ، چوبان اپبیی، کهلیک اوتی (کاکوتی)، کیریش (آویشن)، جاجیق، قوزی قولاغی، گزنه، یارپوز (پونه)، قوش دیلی، داغ مرزه سی، داغ گشنیزی، تولکی قویروغی و… طبخ می کنند که انواع خورشت ها، بورانی، نان، آش و کوکو را شامل می شود.
یادداشت از نیما بدلی